Voorjaarsconcert “Op reis met De Goede Hoop”

Zaterdagavond 13 mei nemen alle orkesten van muziekvereniging De Goede Hoop uit Eersel je mee op een muzikale reis rond de wereld. Vanaf 19.00u kun je inchecken bij de Muzenval in Eersel en om 19.30u zal de muzikale vlucht van DGH airlines opstijgen. Een consumptie tijdens de tussenlanding is bij je ticket inbegrepen. 

Het opstaporkest met de minst lang spelende muzikanten laat horen hoe een fietser in Moskou klinkt en wat een Chinees in Parijs doet. De slagwerkgroep blijft wat dichter bij huis met de Brabantse Snollebollekes, maar ook Britse muziek van Billie Eilish komt voorbij. Het opleidingsorkest neemt je o.a. mee naar Hongarije met George Ezra’s Budapest. Daarnaast is het stuk Rythm of the Dance een kleine wereldreis op zich met Schotse, Hawaiiaanse, Siberische en Afrikaanse klanken. Tot slot neemt het harmonieorkest de passagiers onder meer mee op een reis rond de wereld in 80 dagen naar het bekende boek van Jules Verne. Componist Peter Graham heeft zich voor Sirocco laten inspireren door de gelijknamige wind die zijn oorsprong vindt in de Sahara en over de Middellandse Zee van Noord-Afrika naar Zuid-Europa waait. Dit resulteert in mediterrane melodieën van de Italiaanse Tarantella, de Spaanse Romanza en de Griekse hasapiko.

Is je reislust aangewakkerd? Vlieg dan mee met De Goede Hoop op deze muzikale reis. Kaarten à 5 euro inclusief pauzeconsumptie zijn verkrijgbaar via www.muzenval.nl. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.