Toeterroute De Goede Hoop

Muziekvereniging De Goede Hoop heeft in samenwerking met Beat it! slagwerkopleidingen weer de jaarlijkse instrumentworkshop gegeven voor de kinderen uit groep 4 van de Eerselse basisscholen Wereldwijs, Jacobus en ’t Busseltje. Alle kinderen maakten tijdens deze ‘Toeterroute’ kennis met de verschillende instrumenten die in een harmonie voorkomen.

Muzikanten van De Goede Hoop vertelden in het kort wat over hun blaasinstrument. Er werd uitgelegd hoe je op het instrument moet spelen en ook verschillende tonen kan krijgen. Vervolgens mochten alle kinderen ook zelf op het instrument spelen. Daarnaast was er een workshop voor het slagwerk. De kinderen kregen uitleg over verschillende slagwerkinstrumenten en gingen zelf ook letterlijk aan de slag. Muziekvereniging De Goede Hoop wil op deze manier kinderen enthousiast maken voor het spelen van een muziekinstrument.


Muziekopleidingen bij De Goede Hoop

De harmonie biedt twee verschillende muziekopleidingen aan. Bent u of uw kind geïnteresseerd in slagwerk/percussie dan is SMIEP een leuke opleiding om het drummen te leren. SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) is ervoor jong en oud! Is uw kind meer geïnteresseerd in het spelen van een blaasinstrument, dan is Flierefluiten de ideale opleiding om de grondbeginselen van de muziek te leren. Voor meer informatie of aanmelden, kunt u een mail sturen.